Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

САП ініціює арешт майна Авакова-молодшого

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спрямувала до Солом'янського районного суду Києва клопотання про арешт майна сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова, підозрюваного в розкраданні 14 мільйонів гривень при закупівлі партії тактичних рюкзаків для МВС.

Крім того, прокуратура має намір спрямувати до суду аналогічні клопотання щодо майна інших підозрюваних – екс-заступник глави МВС Сергія Чоботаря і підприємця Володимира Литвина, передає "Укрінформ" з посиланням на прес-службу САП.

За даними Єдиного реєстру нерухомого майна, у Авакова-молодшого є квартира в Києві районі станції метро "Олімпійська" площею 375,2 квадратних метрів з двома місцями у підземному паркінгу. Житловий комплекс "Альпійське містечко", де живе Олександр Аваков, був побудований в 2011 році і розташований на вулиці Протасів Яр. Територія комплексу охороняється, ліфт спускається прямо на підземний паркінг, тут є свій фітнес-центр, а з вікон відкривається панорамний вид на центр столиці.

Як повідомляло видання "Слово і Діло", середня ціна квадратного метра в цьому будинку становить 2,9 тисячі доларів для приміщення з ремонтом та 1,6 тисячі доларів відразу після будівництва. Квартира Олександра Авакова з ремонтом коштує приблизно 1,1 мільйона доларів

Нагадаємо, 31 жовтня в рамках розслідування справи про так звані "рюкзаки Авакова" були затримані син голови МВС Олександр Аваков, екс-заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар, а також підприємець Володимир Литвин.

Наступного дня суд відпустив усіх трьох підозрюваних під особисте зобов'язання, а Авакова-молодшого – зобов'язав носити електронний браслет.

У НАБУ наполягають, що закупівля МВС рюкзаків за завищеними цінами у 2015 році завдала державі збитків на суму 14 млн гривень, відповідне правопорушення кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. У Міністерстві внутрішніх справ вважають дії детективів НАБУ політичними, а не юридично обґрунтованими.

Як повідомляли ЗМІ, у лютому 2015 року МВС уклало договори з компанією "Дніпровенд" на п'ять тисяч рюкзаків вартістю 14,5 млн гривень та ПП "Плигачов" на одну тисячу рюкзаків вартістю 2,1 млн гривень. У червні 2015 року журналісти з'ясували, що рюкзаки були придбані через підприємства, підконтрольні Авакову.

Нагадаємо, в лютому поточного року було опубліковано відео, зняте прихованою камерою, на якому людина, схожа на сина голови МВС Арсена Авакова Олександра обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чеботаря поставку партії тактичних рюкзаків для підрозділів відомства за завідомо завищеною ціною.

У вересні цього року в інтерв'ю DT.UA директор НАБУ Артем Ситник розповів про те, що розслідування справи щодо "рюкзаків Авакова" поступово просувається. 

DT.UA 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ