Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Надія Савченко у Львові втікала від запитань журналістів

Сьогодні, 27 грудня, у Львові відбулася прес-конференція народного депутата України Надії Савченко. Політик відмовилася відповідати на запитання журналістів, які не стосувалися теми її візиту до Львова. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Під час прес-конференції на тему «Концепція системних змін України як унітарної децентралізованої республіки» Надія Савченко презентувала свою громадську платформу «РУНА»: рух, реформи, революція українського народу. Однак прес-секретар Надії Савченко одразу заявила журналістам, що питання до неї можна ставити лише стосовно теми прес-конференції. Мотивували це тим, що начебто інші питання відвертатимуть увагу від головної мети прес-конференції.

Окрім Надії Савченко, на прес-конференції був присутній Назар Мухачов, якого представили як сотника 26-ї сотні самооборони Майдану, отамана ГО "Українське козацьке військо", та Теодор Дяків, політик зі Львова, представник експертної групи "Народний суверенітет".

Як заявила Надія Савченко, «система знівелювала  всі цінності Майдану».

Також вона наголосила, що її платформа не є політичною партією.

«Все, що створено штучно, довго не живе. Це не буде політичним проектом. Партія з’явиться тоді, коли це буде потрібно», - сказала Надія Савченко.

Водночас вона заявила, що більше не повірить жодній політичній партії, яка розповідає про зміну системи. Вона наголосила, що народ повинен володіти ресурсами і мати змогу відкликати нардепів.

Також Надія Савченко заявила, що є багато «перебріхувань» щодо її проекту та щодо того, звідки на це беруть гроші.

За словами Надії Савченко гроші беруть із двох фондів. Один із них створений на її ім’я ще коли вона була в Росії. Інший – це фонд створений під громадську платформу.

«Вся Україні об’єднається, коли людина буде жити так щасливо, щоб бути толерантною до інших», - сказала Надія Савченко і пообіцяла робити українців щасливими.

Щодо того, чому презентація її платформи відбулася у Львові, Надія Савченко заявила, що до Львова вони приїхали через хворобу Теодора Дяківа.

На інші питання Надія Савченко відповідати відмовилась.

Варто додати, що присутнього на прес-конференції Назара Мухачова у своїй публікації блогер Мирослав Олешко пов’язав із оточенням кума Путіна Віктора Медведчука Володимиром Рубаном, який відвозив Савченко на зустріч з терористами у Мінськ.

Окрім того, журналісти хотіли почути думку Надії Савченко щодо так званих полонених жінок, яких начебто передадуть їй терористи і які можуть бути підставними особами для створення потрібної картинки.

Після завершення прес-конференції журналісти підійшли до Надії Савченко, щоб з’ясувати ці та інші питання, але почули ту ж відповідь, що вона не відповідатиме на питання, які не стосуються її прес-конференції. Після цього вона поквапом покинула залу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ