Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сайти, що опублікували фото нового «палацу Путіна» за $1 млрд, зазнали хакерських атак

Публікація фотографій палацу, будівництво якого ведеться в Геленджику Краснодарського краю, викликала DDoS атаку. Невідомі хакери організували напад на сайти rospil.info і ruleaks.net. Ці сайти отримали напередодні кілька десятків фотографій нової чорноморської резиденції прем'єра.

На одному з сайтів опубліковано повідомлення: «Шановні друзі, сайт все ще перебуває під DDoS-атакою (на поточний момент кількість одночасних з'єднань тримається в районі 20000). У зв'язку з цим, на різні посилання натискати безглуздо, вони все одно не працюють», повідомляє Новый регион.

Раніше підприємець Сергій Колесников у листі президенту Дмитру Медведєву повідомив про те, що палац вартістю $ 1 мільярд нібито будують для Володимира Путіна. Прес-служба прем'єр-міністра спростувала цю інформацію.

У листі стверджувалося, що для особистого користування прем'єра на узбережжі Чорного моря в околицях селища Прасковєєвка (Геленджицький район) з 2006 року будується «комплекс для відпочинку», а з 2007 року обробляється виноградник для виробництва елітних вин. Все це Колесніков називав «Проект Південь», а його вартість уже досягла $ 1 млрд.

За словами підприємця, ключова фігура в історії з фінансуванням будівництва палацу старий друг Путіна Микола Шамалов. Гроші з бізнесменів збиралися під виглядом пожертвувань на закупівлю медичного обладнання для санкт-петербурзьких клінік, причому 35% платежів за контрактами переводилися на офшорні рахунки.

«Це одне з найбільш докладних звинувачень, що стосуються зв'язків Путіна з російським «кумівським капіталізмом», - писала з приводу цього викриття The Washington Post.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ