Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ чинить за принципом «я не я, и лошадь не моя», – «Батьківщина»

Служба безпеки України, а точніше її керівництво, вже рік як стали джерелом системних та регулярних провокацій проти опозиції, незалежних громадських організацій і журналістів. Про це повідомила прес-служба партії «Батьківщина».

"Однак за весь цей час СБУ не визнало жодного факту тиску на медіа, репортерів, політиків, громадських діячів. Коли ж «переслідувані» заявляли про такі факти, то СБУ завжди кваліфікувало їх як провокації, вигадки, нісенітниці тощо. Як в російській приказці «я не я, и лошадь не моя».

Відтак, цілком стандартною є і ситуація, яка склалася навколо спроби працівників СБУ потрапити на територію партійного офісу «Батьківщини» та вилучити партійний сервер. Не дивно, що СБУ як завжди знову від усього відмежувалася, і навіть звинувачує «БЮТ-Батьківщину» у провокаціях.

Сподіваємося, що працівники ЗМІ з обережністю ставитимуться до будь-яких заяв цієї Служби безпеки України і взагалі враховуватимуть, що теперішнє керівництво СБУ не має відношення ані до служби Україні, ані до її безпеки, ані взагалі до самої України", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, у СБУ називають "спланованою провокацією" заяви представників БЮТ про штурм партійного офісу. Про це сказано у повідомленні прес-служби СБУ за результатами перевірки заяв БЮТівців про незаконні дії співробітників СБУ біля офісу цієї партії.

"Попри те, що Служба безпеки України неодноразово зверталась до керівництва БЮТ надати свідчення очевидців "подій" та записи відеоспостереження охорони партійного офісу, ми так і не отримали жодних матеріалів на підтвердження їхніх заяв", - сказано у повідомленні. 

"Таким чином, підкреслили у прес-службі, звинувачення партійних функціонерів БЮТ на адресу СБУ "є черговою спланованою провокацією, до якої не вперше вдається ця політична сила". "Сподіваємось, що представники ЗМІ у подальшому з обережністю ставитимуться до будь-яких заяв цієї партії", - заявили у прес-центрі СБУ.  

Як відомо, 18 лютого депутати від БЮТ, а також лідер цієї політичної сили Юлія Тимошенко, заявили про штурм їхнього офісу співробітниками СБУ. СБУ цю інформацію спростовувала. Пізніше депутат "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль заявив, що у партії «є всі дані: прізвище, ім'я, по-батькові, звання начальника відділу, який керував цією операцією, є відео, на якому також зафіксовані номери машин", однак з СБУ по них не зверталися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ