Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ на Львівщині прикрила нелегальний нафтовий заводик, на якому переробляли «ліву» нафту

На Львівщині СБУ викрила комерційну структуру, яка незаконно видобувала і реалізовувала нафту із Страшевицького нафтового родовища (Самбірський район Львівської області), запаси якого перебувають на Державному балансі України, – повідомили «Гал-info» у прес-центрі УСБУ у Львівській області.
За наявною в СБУ інформацією, службові особи одного з приватних підприємств Львівщини, не маючи спеціального дозволу на користування нафтогазоносними надрами, здійснювали незаконний видобуток нафти та її подальшу реалізацію нафтопереробним підприємствам Львівської, Івано-Франківської та інших областей України. Зазначені природні ресурси видобувались із двох законсервованих свердловин, які перебувають на балансі державного підприємства НАК „Надра України” „Західукргеологія”.

З метою документування всіх обставин правопорушення співробітники СБУ у Львівській області провели спецоперації, внаслідок якої „на гарячому” були затримані дві вантажівки, які перевозили 18 тонн незаконно видобутої нафти. Затримана нафта призначалась для нелегальної переробки на НПЗ у місті Бориславі Львівської області, який не має відповідних дозвільних документів на переробку нафти та виготовлення світлих нафтопродуктів.

Попередніми перевірками комерційного підприємства та НПЗ встановлено, що в їхніх бухгалтерських документах не фіксували факти видобутку, переробки нафти та реалізації виготовленого палива. Також встановлено, що транспортування нафти відбувалось за фіктивними товаро-транспортними накладними.

Враховуючи те, що в діях службових осіб Львівської комерційної структури містяться ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст. 240 (Незаконне видобування корисних копалин) та ч.3 ст. 191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) за даним фактом Управлінням СБУ у Львівській області порушена кримінальна справа.

Триває слідство.

В рамках кримінальної справи також перевіряється інформація, що нелегально виготовлені на міні НПЗ нафтопродукти, які не відповідають жодним стандартам якості, реалізовувалась на окремих заправках Львівської області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ