Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

СБУ "не знайшла причин" не пускати в Україну російських акторів, внесених у базу "Миротворець"

Служба безпеки України не знайшла причин не пускати в Україну російських артистів Марата Башарова, Сергія Колесникова та Ларису Удовиченко, які виступали в окупованому Криму.

Про це повідомляє "Цензор" із посиланням на лист СБУ, передає Прямий.

"Повідомляємо, що на даний момент підстав для недопуску зазначених осіб для участі в гастрольних заходах на території України у СБУ відсутні", — йдеться в документі.

В СБУ просять поліцію в Запорізькій області посилити заходи безпеки під час театральної вистави за участю Башарова, Колеснікова і Удовиченко 19 січня через "негативний суспільний резонанс серед активістів націонал-патріотичних громадських структур Запоріжжя, оскільки в ЗМІ висвітлюється інформація про підтримку ними в російських ЗМІ збройної анексії Криму, а також наводиться інформація про можливе незаконне перетинання кордону України під час гастролей на тимчасово окупований півостров".

При цьому в Державній прикордонній службі заявили, що Башарова і його колег не пустять в Україну, повідомили джерела видання.

Башаров і Колесніков внесені в базу "Миротворець".

Нагадаємо, 17 січня комітет гуманітарної та інформаційної політики під головуванням депутата президентської партії "Слуга народу" Олександра Ткаченка схвалив законопроєкт "Про медіа", запропонований владною командою.

"Пройшла і антиукраїнська норма про фактично повернення проросійських гастролерів на екрани українського телебачення та на концертні майданчики країни. Законопроект скасовує норму про передік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Нова норма, про яку я вже повідомляв на початку тижня, фактично дає можливість всім акторам, співакам, блогерам з держави-агресора безперешкодно потрапляти на українське телебачення. Ба більше, ця норма більше не забороняє цим особам приїжджати до України", - повідомив політолог Андрій Смолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ