Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ підтвердила справжність картини, вилученої на кордоні з Польщею

На кордоні з Польщею в українця виявили картину Пабло Пікассо Жінка в кольє (1962). Служба безпеки України підтвердила справжність картини.

"Проведена за постановою слідчого СБУ мистецтвознавча експертиза двох контрабандних картин, вилучених 27 січня у Волинській області на державному кордоні у громадянина України, показала, що ліногравюра Пабло Пікассо Жінка в кольє 1962 має власноручний підпис художника і є 30-тим екземпляром із 50-ти. Оригінальність ліногравюри підтверджена Сертифікатом художнього аукціону (ART-AUCTION) в Цюриху (Швейцарія). Картина Павла Пожидаєва є оригіналом, про що свідчать підпис художника та інші характерні ознаки", - повідомили в прес-службі СБУ.

На митному посту Ягодин у ході огляду транспортного засобу правопорушника співробітники митниці та прикордонники виявили на задньому сидінні автомобіля поліетиленовий пакет, в якому лежали п'ять картин і одна ліногравюра, з яких він задекларував лише чотири, а про одну нібито забув.

Слідчим відділком Управління СБУ у Волинській області розпочато кримінальне провадження за ч.1ст.201 Кримінального кодексу України за фактом контрабанди двох картин, які мають культурну цінність.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ