Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ попередила теракти в Запоріжжі

6 січня ц.р. співробітники СБУ затримали члена терористичної організації т.зв. «ДНР» на прізвисько «Король», який за вказівкою бойовиків готував терористичні акти у Запоріжжі. Повідомили в прес-центрі СБ України.

6 січня ц.р. співробітники СБУ затримали члена терористичної організації т.зв. «ДНР» на прізвисько «Король», який за вказівкою бойовиків готував терористичні акти у Запоріжжі.

Встановлено, що 35-річний бойовик, мешканець Запорізької області, добровільно вступив до незаконного збройного формування «Восток» у червні ц.р. Йому видали зброю та відправили охороняти захоплену терористами адміністративну будівлю Донецька. Окрім того, «Король» разом з іншими бойовиками здійснював збройні напади на мирне населення та українських військовиків на території Донеччини. Забезпечення їхньої злочинної діяльності здійснювали особисто ватажки бандформувань – постачали кулеметами «Утес», автоматичними гранатометами (АГС) та гранатами РГД-5.

Після повернення додому, «Король» за завданням терористів «ДНР» розпочав підготовку до вчинення терактів та диверсій на об’єктах життєзабезпечення Запоріжжя із застосуванням зброї та вибухівки. Зловмисники злочинно планували залякати населення та дестабілізувати ситуацію у мирному регіоні.

Бойовик «Король» підшукував спільників, які мали спостерігати за українськими блокпостами та збирати дані про охорону об’єктів інфраструктури Запоріжжя. Свої звіти про виконання завдань диверсанти повинні були надсилали кураторам-терористам.

Наразі стосовно затриманого здійснюються слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України. Затриманий перебуває під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ