Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

СБУ попередила владу Львівщини про заборону видачі бюлетенів для заробітчан

Служба безпеки України зафіксувала ряд спроб підкупу членів дільничних виборчих комісій у Луганській та Донецькій областях. Підкуп полягав у проведенні роботи з визнання недійсними результатів голосування на окремих виборчих дільницях. Про це повідомив на прес-конференції голова СБУ Валентин Наливайченко, –повідомило ЛІГАБізнесІнформ.

 

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, зокрема, В. Наливайченко зазначив, що в населеному пункті Патріотичне Новоазовського району Донецької області голова дільничної виборчої комісії N62 територіальної виборчої комісії N62 намагався змусити секретаря виборчої комісії розповсюджувати агітаційні матеріали на підтримку одного з кандидатів у президенти.

 

В. Наливайченко підкреслив, що органами внутрішніх справ на підставі матеріалів СБУ має бути складений адміністративний протокол стосовно даного керівника дільничної виборчої комісії, відповідно до статті 212-10 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення".

 

Також СБУ має інформацію про можливість наявності в ряді областей України в держреєстрі виборців невідповідностей, які можуть бути використані на користь одного з кандидатів у президенти. Зокрема, у Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях в держреєстрі виявлені "двійники" осіб, які нещодавно були зняті з реєстрації і зареєстровані в неіснуючих будинках, а також у будинках, в яких змінено адресу. За даними СБУ, ця електронна база містила інформацію щодо приблизно 10 тисяч осіб.

 

Також СБУ виявлено передумови для порушення виборчого законодавства в формуваннях Збройних Сил України. Зокрема, неточності в списках військових частин штабу повітряного командування "Південь", місто Одеса, які можуть бути використані для видачі зайвих бюлетенів. Міністерство оборони проінформовано про необхідність виправити ці недоліки.

 

СБУ попередила місцеві органи влади Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Львівської областей про неприпустимість видачі виборчих бюлетенів для осіб, які тимчасово перебувають за кордоном. Спільно з Міністерством закордонних справ взято на контроль кількість бюлетенів, відправлених за кордон, згідно з даними консульських установ.

 

Крім цього, СБУ зафіксувала недоліки в організації виборів Президента. Зокрема, в окружних та дільничних виборчих комісіях у Тернопільській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Хмельницькій областях відсутня або є недостатнім рівень технічного захисту інформації в приміщеннях комісій, відсутні кодові замки, охорона, необхідна оргтехніка, не працюють системи сигналізації, немає опалення у приміщеннях . Ряд окружних та дільничних виборчих комісій в Івано-Франківській, Донецькій, Луганській, Хмельницькій областях тимчасово припинили свою роботу із-за неповного складу комісій.

 

За даними СБУ, робота низки окружних і дільничних комісій у Миколаївській і Полтавській областях може бути паралізована, оскільки більшість голів, членів і секретарів комісій можуть відмовитися від своєї роботи, оскільки паралельно вони перебувають на обліках в центрах зайнятості, і є небезпека втрати ними допомоги по безробіття. В. Наливайченко зазначив, що дана інформація передана для реагування Міністерству праці та соціальної політики.

 

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ