Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ попередила загрозу радіаційного забруднення на Одещині

Під час проведення планового контролю на державному науково-виробничому підприємстві міста Южне СБУ виявила небезпечну знахідку: в одному із виробничих приміщень зберігалися предмети, що є джерелом іонізуючого випромінювання. Про це Гал-інфо повідомили у прес-центрі СБУ.
СБУ попередила загрозу радіаційного забруднення на Одещині

Спільна комісія з правоохоронців та місцевого самоврядування, що виїхала на місце події, підтвердила наявність в одному із герметичних ангарів обладнання, радіоактивне випромінювання якого перевищувало встановлені норми у більше ніж 500 разів.

Встановлено, що транспортування цих предметів за межі ангару могло призвести до радіаційного забруднення навколишньої території. Крім того, з огляду на близьке розташування до підприємства складів морського торговельного порту із рослинними оліями та зерновими, радіація могла поширитись за кордон під час експорту продовольства.

Наразі ситуацію локалізовано. Загрози життю та здоров`ю місцевого населення немає. До утилізації небезпечне обладнання передано на відповідальне зберігання спеціалізованому державному підприємству. У виробничих приміщеннях науково-дослідного центру проведена додаткова дезактивація.

За фактом незаконного поводження з радіоактивними матеріалами тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ