Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ рекомендувала застосувати санкції до нових власників літаків, які літали до держави-агресора

Служба безпеки України рекомендувала РНБО застосувати санкції відносно нових власників літаків, які раніше були пов’язані з компанією «JET4U S.R.L.». Про це повідомив Голова СБУ Іван Баканов під час брифінгу.
Іван Баканов, фото - пресслужба СБУ

Він звернув увагу на те, що у січні РНБО за пропозицією Служби безпеки ввела санкції до молдовського оператора чартерних рейсів. Але наразі зафіксовано спроби обійти ці обмеження.

«На момент прийняття рішення про санкції чотири повітряних судна знаходились за межами України, а один – літак, який використовував Медведчук – перебував в аеропорту «Жуляни». Там він знаходиться і зараз. Згодом бенефеціари суден почали змінювати власників та обслуговуючі компанії», - зазначив Іван Баканов.

Він додав, що у лютому СБУ запропонувала оновити санкції, застосувавши їх вже до нових власників-нерезидентів.

«Але на цьому підсанкційні суб’єкти не зупинилися. Ми фіксуємо спроби змінити власників, обслуговуючі компанії та бортові номери. І таким чином обійти санкції. Але я не думаю, що ці юридичні хитрощі дадуть свій результат. Адже СБУ сьогодні рекомендувала РНБО застосувати санкції і до нових власників», - наголосив очільник Служби безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ