Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ видала довідник по Голодомору

Служба безпеки України за сприяння українських інститутів і громадських організацій видало науково-довідкову книгу "Голодомор 1932-1933 років в Україні за документами ГДА СБУ: Анотований довідник".

"Книга є першим виданням повного переліку всіх розсекречених документів Галузевого державного архіву СБУ про Голодомор 1932-1933 років в Україні, які висвітлюють причини та наслідки цієї трагедії", - йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

У цілому видання вміщує анотації до 420 документів, іменні та географічні покажчики, що вказують людей, населені пункти, регіони, згадані в архівних матеріалах.

Також у книзі містяться підписи до документів секретного діловодства, нормативно-розпорядчі документи, матеріали архівних кримінальних справ, агентурно-оперативні документи, документи особистого походження, листівки, спогади очевидців та їхніх нащадків.

"Довідник є спільним проектом Галузевого державного архіву СБУ, Інституту історії України НАН України, Інституту української археографії та джерелознавства імені Грушевського НАН України та Центру досліджень визвольного руху. Реалізація цього проекту проходила за сприяння Світового конгресу Українців, Конгресу українців Канади, Українського конгресового комітету Америки, Союзу українських організацій Австралії та інших", - зазначили в СБУ.

У прес-службі підкреслили, що видання буде цікавим як фахівцям історичної науки, юристам, краєзнавцям, так і тим, хто вивчає історію України ХХ століття.

Презентація книги відбудеться сьогодні о 15.00 у великому залі Національного університету "Києво-Могилянської академії", передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ