Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила Інтернет-агітатора на дискредитації виборчого процесу

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, викрили у Донецькій області антиукраїнського Інтернет-агітатора. Про це інформує прес-центр ООС.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Маріуполя на персональних сторінках заборонених соціальних мереж розміщувала матеріали із закликами до змін державного кордону України. Також зловмисниця популяризувала терористичні організації, які є окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

Напередодні виборів Президента України агітатор у різних групах соцмереж розповсюдила понад дванадцять тисяч повідомлень із закликами до зміни державного конституційного ладу та втручання у виборчий процес.

Діяльність пропагандистки координували куратори з тимчасово непідконтрольної території України. Певну частину матеріалів для розповсюдження в Інтернет-мережі агітатор отримувала від представників так званого "міністерства інформації днр".

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили за місцем проживання зловмисниці комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину.
Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ