Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ викрила на Львівщині діяльність незаконного каналу міжнародного зв’язку

На Львівщині співробітники СБУ припинили діяльність незаконного каналу міжнародного зв’язку, функціонування якого завдавало економічних збитків національному оператору зв’язку. Обладнання, що застосовувалось для зміни міжнародного трафіку, вилучено у приватному помешканні одного з посадовців інформаційно-статистичного центру одного з державних підприємств Львівщини.
У рамках заходів для захисту інформаційної безпеки держави співробітники СБУ вилучили у цього службовця спеціальні модеми, потужний комп’ютерний сервер та телекомунікаційне обладнання, яке забезпечувало одночасну роботу 124 телефонних з’єднань з-за кордону в Україну.
За даними фахівців, використання вилученого обладнання давало змогу отримувати міжнародний телефонний виклик з окремих країн Західної Європи та СНД в обхід мережі ВАТ „Укртелеком”.
Потужність знешкодженого каналу зв’язку дозволяє завдати національному оператору зв’язку до 2-х млн. грн. збитків на рік.
Стосовно львів’янина слідчим відділом УСБУ у Львівській області порушена кримінальна справа за несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку. Про це «Гал-info» стало відомо у прес-центрі СБУ
Зазначимо, що за останні два роки це вже третій факт виявлення співробітниками СБУ незаконного каналу міжнародного телефонного зв’язку. Раніше у Львові були виявлені комерційні структури, яка здійснювали незаконні послуги зв’язку між Україною, країнами Західної Європи та країнами Північної Америки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ