Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

СБУ виявила 79 осіб на поширенні фейків про коронавірус

СБУ виявила 79 осіб на поширенні фейків про коронавірус та заблокувала понад тисячу інтернет-спільнот. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі СБУ.

За період дії карантину Служба безпеки України виявила 79 осіб, які поширювали фейки про коронавірус, із них – 4 інтернет-агітатори, які діяли за завданням російської сторони.

Так фахівці Служби безпеки України викрили діяльність проросійських «кіберактивістів» з Одеси, Дніпра, Львова та Херсону. Розслідування проводиться у межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Також кіберфахівці СБУ заблокували поширення фейкового контенту у понад 1тисячі інтернет-спільнот, що загалом мають понад 500 тисяч підписників.

Зокрема співробітники кібервідділу Львівсього Управління за тиждень виявили 7 мешканців регіону, які розмістили у соцмережах фейкову інформацію про поширення COVID-19 у нашій країні.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники намагалися дестабілізувати ситуацію та посіяти панічні настрої серед мешканців Львівщини.

Наразі СБ України передала до Нацполіції всю необхідну інформацію для застосування до них заходів адміністративного впливу.

На даний час перевіряється інформація щодо можливої причетності проросійських агітаторів до розповсюдження вказаних матеріалів. У разі підтвердження, такі дії можуть бути кваліфіковані за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ