Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ взяла на хабарі керівника одного з відділів підрозділу Держприкордонслужби України в «Шегинях»

Співробітники СБ України викрили корупційну схему одержання хабарів керівником одного з відділів підрозділу Державної прикордонної служби України на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині», який налагодив механізм систематичного отримання незаконної грошової винагороди з підприємців, що переміщують вантажі через державний кордон України. Повідомив прес-центр СБУ.

27 грудня 2011 року співробітники СБУ затримали хабарника на «гарячому» під час одержання ним 700 доларів США за непроведення його підлеглими поглибленого огляду автотранспорту з вантажем товарів народного споживання.

Під час обшуку службового кабінету затриманого, правоохоронці виявили та вилучили шість конвертів з грошима у різній валюті зібраними з перевізників лише за одну зміну, про що свідчили відповідні написи.

За матеріалами СБУ військовою прокуратурою Західного регіону порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 (одержання хабара, поєднане з вимаганням хабара) Кримінального кодексу України, що передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 – ти до 10 – ти років з конфіскацією майна. За рішенням суду затриманий перебуває під вартою.

Триває слідство.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ