Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала колишнього бойовика "днр"

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили на Київщині колишнього бойовика терористичної організації ʺднрʺ. Про це Гал-інфо повідомили у прес-центрі СБУ.

У ході досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що у 2014 році мешканець Харцизька три місяці проходив ʺвійськову службуʺ в одному з незаконних збройних формувань так званої ʺднрʺ. У складі НЗФ зловмисник виконував функції охоронця штабу, дислокованого у рідному місті. 

Бойовик брав участь у військових навчаннях, які проводили з особовим складом кадрові військовослужбовці збройних сил РФ. Ватажками терористичного угруповання він також залучався до чергувань на блокпостах та бойового чергування на позиціях поблизу лінії розмежування. 
Чоловік швидко розчарувався в ʺідеалахʺ терористів і майже два роки працював на шахті, після чого вирішив переїхати на Київщину.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника в одному з районів Київської області правоохоронці виявили додаткові докази його протиправної діяльності – кілька мобільних телефонів і комп’ютерну техніку, які містять листування, пов’язане із участю у терористичній організації. 
Слідчі СБУ повідомили бойовику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України. Зловмисник повністю визнав свою провину і надав викривальні свідчення щодо присутності кадрових російських військових на тимчасово окупованих територіях. 

Наразі досудове розслідування у кримінальному проваджені, процесуальне керівництво в якому здійснювалось прокуратурою Київської області, завершено, матеріали справи з обвинувальним актом передані до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, нещодавно, на Львівщині Служба безпеки України викрила шпигуна РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ