Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

СБУ затримала росіянина-диверсанта. Готував замах на "Азов"

Контррозвідка СБУ спільно з Держприкордонслужбою та керівництвом полку "Азов" затримала Дмитра Рассєйкіна, завербованого ФСБ РФ з метоюпроникнення до добровольчого полку МВС України "Азов". Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Згідно з повідомленням,  громадянин РФ 1987 р.н., уродженець Курської області, який мешкав у Мурманській обл., є  членом неонацистської організації "Реструкт".

"За завданням російських спецслужб зловмисник 13 листопада намагався проникнути на територію України з Республіки Білорусь. При ньому було виявлено посвідчення вибухотехніка та комплектуючі, за допомогою яких можна виготовити засоби дистанційного керування вибуховими речовинами", - повідомили в СБУ.

Диверсант зізнався, що відповідно до відпрацьованого ФСБ РФ завдання, він мав увійти до складу полку "Азов" під виглядом особи, яку переслідують за антиросійські погляди.

Зі слів затриманого, він мав здійснити замахи з використанням вибухівки на керівництво та особовий склад добровольчого підрозділу.

Крім того, перед ним ставилось завдання щодо отримання розвідувальної інформації про діяльність "Азова", запланованих операцій тощо.

Рассєйкін також повідомив, що як мотиви вербування спецслужби РФ використовували брехливі відомості щодо звірств "бандерівців" та "фашистів", яких необхідно знищувати.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Джерело відео - Служба безпеки України 

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ