Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ завершила ще одну справу Тимошенко

Слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Харківській області закінчено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням екс-премєра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба СБУ у п’ятницю.

По даній справі Тимошенко обвинувачується в "організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйонів гривень, розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на добавлену вартість, службового підроблення та в ухиленні від сплати 681 тисяч гривень прибуткового податку".

"Способом розкрадання бюджетних коштів було запровадження корпорацією "Єдині Енергетичні системи України" фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній", - уточнили в СБУ.

За цими епізодами розпочато ознайомлення обвинуваченої та захисників з матеріалами кримінальної справи.

У зазначеній кримінальній справі органами прокуратури заявлено цивільний позов з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

"Щодо вчинення інших злочинів, а саме організації ухилення від сплати понад 10 мільйонів гривень податків та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету у сумі 405,5 мільйонів доларів, розслідування триває", - уточнили у відомстві.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ