Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СДПУ(о) хоче створити потужний лівоцентристський рух на базі 15 лівих партій

Прихильників соціал-демократів в Україні є дуже багато. Хочу зазначити, що СДПУ(о) чи Вітренко вибори не програли, а програли вибори розшарованість партії із соціалістичною ідеологією взагалі. В Україні є більше 35% прихильників такої ідеології, проте хто її представляє – не завжди є погоджено», — сказав сьогодні на прес-конференції у Львові перший заступник голови партії Ігор Шурма.
Він відзначив, що процес створення єдиної партії буде надзвичайно складним. «Сьогодні наш єдиний шлях – шлях до об’єднання політичних сил із лівоцентристськими ідеологіями та створення потужного лівоцентристського руху. Цей шлях буде складним через політичні амбіції перших осіб деяких політичних сил, які могли б скласти основу цього руху. Нам усім потрібно вести політичний діалог і ми вже надіслали запрошення 15 політичним силам із скликання «круглого столу» та ведення діалогів про створення лівоцентристського руху, який повністю є розвиненим у європейських державах», — сказав Шурма, назвавши зокрема Соціалістичну партію України, Українську соціал-демократичну партію (Онопенка), лідер якої є тепер у БЮТі, Соціал-демократичну партію України.
«При діалозі ми не будемо визначати, хто в кого буде вливатися чи хто буде лідером, а визначимо принципи діяльності та створення руху, який вкрай потрібен Україні», — зазначив Ігор Шурма.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ