Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Секретар робочої групи по дотриманню земельного законодавства не бачить нічого особливого в візиті представників РНБО на Львівщину

Секретар робочої групи Зінон Котик, яка на виконання указу Президента працює при ЛОДА, займаючись аналізом раціонального використання земель на Львівщині, не вважає, що під час участі у роботі групи представників РНБО на Львівщину будуть підніматися якісь особливі проблеми. Про це Котик розповів у коментарі „Гал-info”.
На його думку, засідання пройде у звичайному, робочому, режимі, і обговорення якихось проблем не передбачається.
Нагадаємо, депутати Львівської міськради заявили, що планують передати представникам РНБО матеріали резонансних земельних афер. Зокрема, йдеться про викрадення 15-ти земельних ділянок на території Львова під будівництво АЗС та намагання заволодіти 350 га Брюховицьких лісів на території області. За словами депутата Львівської міської ради Віри Лясковської, очікуваний візит – результат звернень міських депутатів.
Також нещодавно, протягом жовтня-листопада, ряд звинувачень у непрозорості вирішення земельних питань прозвучали з боку депутатів Винниківської міської ради на адресу міського голови Винник Теодора Гудзяка. Зокрема, депутати розкритикували проведення земельного конкурсу у місті, коли земельна ділянка площею 1 га була віддана в оренду під будівництво багатоповерхівок за вдвічі нижчою ціною, аніж пропонував інвестор (1 млн 050 тис. грн. замість 2,1 млн.).
Раніше Президент України Віктор Ющенко доручив Секретарю РНБОУ Івану Плющу, як голові Комісії з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель, здійснити перевірку додержання земельного законодавства та прав громадян у сфері земельних відносин в АР Крим, Київській, Львівській, Харківській областях та Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ