Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Секретаріат Тимошенко «показав зуби» Ющенкові

Управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України уповноважене заявити, що кадрові проблеми у районних державних адміністраціях виникають здебільшого через дії безпосередньо Президента України та його Секретаріату. Повідомив Урядовий портал.

Так, з лютого по жовтень 2008 року без подання Уряду Президент звільнив 27 голів райдержадміністрацій у різних регіонах. Разом з тим, у тому ж 2008 році Секретаріат Президента без пояснень повернув 14 подань Уряду на призначення голів райдержадміністрацій, а ще на 17 аналогічних подань Кабінет Міністрів до цього часу не отримав жодної відповіді.

Крім того, за період з 20 грудня 2007 року Президентом було призначено 61 тимчасово виконуючих обов’язки голів райдержадміністрацій. Станом на 1 червня цього року на посадах тимчасово виконуючих обов’язки перебувають 40 осіб. Така практика призводить до того, що управління районами здійснюється у неконституційний спосіб: призначаючи тимчасово виконуючих обов’язки голови місцевої державної адміністрації, Президент вийшов за межі повноважень, визначених Основним законом України, і діяв усупереч вимогам частини другої статей 6 і 19, частини третьої статей 104 і 106 Конституції України.

Уряд занепокоєний незадовільною ситуацією, що утворилася з добором керівних кадрів в органах виконавчої влади, та вживає усіх заходів для усунення негативних тенденцій у сфері кадрового забезпечення.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ