Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Секта Догнала вже налічує близько 1 тис. людей

Чисельність усіх членів «секти Догнала» (група, яка відділилася від УГКЦ, яку ще називають «підгорецькі отці») налічує близько 1 тис. людей. Про це вчора, 29 березня, під час прес-конференції повідомив архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ, владика Ігор (Возьняк).

Він зазначив, що ці люди є ошуканими та обманутими тоталітарною сектою.

«Лідери секти обкидають брудом усіх святіших отців і намагаються цією брехнею здобути людей», - сказав митрополит.

Він також зачитав офіційну заяву Конгрегації у справах віровчення, яка була оприлюднена у Ватикані. Відповідно до цієї заяви, Католицька Церкви повністю відмежовується від секти Догнала, відомої як «підгорецькі отці».

«Люди мусять усвідомити, що це є неправда, обман. Нам залишається лише молитися за тих людей, які обманом туди потрапили», - додав єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Венедикт.

Довідка:

Секта Догналау Львівській області з’явилася у 2003 році. Тоді у Підгорецькому монастирі оо. Василіян оселилася група людей під керівництвом Антоніна Іллі Догнала.

Всі лідери групи не є громадянами України. В Україну вони приїхали через вимогу чеського єпископату до Генеральної Управи Василіянського Чину св. Йосафата про усунення Антоніна Догнала, Річарда Методія Шпіржіка, Роберта Самуїла Обергавзера та Василя Маркіяна Гітюка з території Чеської єпископської конференції. Відповідно, групу почали називати «підгорецькі отці».

Група активно критикує католицьких ієрархів, звинувачує Блаженнішого Любомира Гузара в «єресі» та проклинаючи всіх очільників УГКЦ та Святий Престол.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ