Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Село Пнікут Мостиського району – це приклад для всієї України, – уповноважений Президента з прав дитини

30 січня уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко в рамках інспекційної поїздки до Львівської області взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу родини Бучми у селі Пнікут Мостиського району.

Загалом це вже четвертий новозведений будинок сімейного типу у Пнікуті, побудований за ініціативи Благодійного фонду «Карітас» УГКЦ. Усього тут заплановано спорудити 5 будинків та облаштувати спортивно-ігрові майданчики для дітей.

У вітальному слові Юрій Павленко зазначив: «У селі Пнікут формується своєрідне дитяче містечко і надзвичайно позитивним є розуміння громади села у необхідності дати можливість кожній дитині зростати в сім’ї, отримати шанс на повноцінну родину. Справа, яку ви робите, є показовою та важливою. За 4 роки жодна дитина не потрапила до інтернатного закладу і в цьому Мостиський район є прикладом для всієї України та серйозно піднімає статус Львівської області».

Уповноважений Президента України також розповів, що у 2012 році в Україні осиротіло 15,5 тис. дітей. Але водночас важливим досягненням він назвав усиновлення у цьому ж році 17 тис. дітей. «Найвагомішим нашим досягненням та найбільшим показником за часи незалежності України є те, що у 2012 році у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу влаштовані 2407 дітей», – наголосив Ю.Павленко.

Також Юрій Павленко висловив слова вдячності від імені Президента України усім причетним до цієї благородної справи за щирість, чуйність, відданість справі, за те, що дарують дітям нове життя.

До присутніх також звернувся заступник голови-керівник апарату Львівської облдержадміністрації Іван Груник, який розповів, що в обласному бюджеті на 2013 рік облрада передбачила 5 млн. грн. для побудови будинків сімейного типу і, які незабаром з’являться в інших районах області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ