Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Селяни готуються у квітні блокувати заїзд на Львівське сміттєзвалище

«Якщо питання Львівського сміттєзвалища не буде вирішено найближчим часом - нам обіцяють до квітня 2011 року затвердити проект поетапного закриття полігону - ми будемо змушені робити те, що й робили – блокувати заїзд», - таку заяву сьогодні, 1 лютого, зробив голова Жовківської райради Тадей Швай.

Він взяв участь у спільному засіданні Комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради та Комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради, яке відбулося у Львівській обласній раді. Також у засіданні взяли участь представники місцевих громад та інших державних органів. Знову порушили питання закриття Львівського сміттєзвалища у Грибовичах. Зокрема, були обговорені результати дослідження, яке провели «Львівська політехніка» та Державна екологічна інспекція України у Львівській області. І хоча ці результати, на думку представників дослідницьких організацій, не є критичними, та все ж є одностайне розуміння того, що сміттєзвалище треба закривати негайно.

«Ми все це вже проходили. Ще в 2006 році були зроблені всі аналізи, але сміттєзвалище й досі функціонує. Мусимо негайно почати поетапне закриття полігону. В нашій раді працювала жінка – депутат, вона жила за 700 метрів від сміттєзвалища. Нещодавно вона померла, причина смерті – отруєння невідомими речовинами. Якщо питання не буде вирішено найближчим часом - нам обіцяють до квітня 2011 року затвердити проект поетапного закриття полігону - ми будемо змушені робити те, що й робили – блокувати заїзд», – наголосив голова Жовківської районної ради Тадей Швай.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ