Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Селищним головою «золотих» Брюхович залишився Олексій Процик

Селищним головою Брюхович біля Львова повторно обрано Олексія Процика. Він обійшов свого найближчого суперника Ярослава Портухая на більш ніж 500 голосів. Про це Гал-інфо повідомив сам Олексій Процик.

На посаді селищного голови Олексій Процик має намір вирішити три головні проблеми Брюхович – будівництво нової школи, каналізування селища і водогін.   

«Ми уже маємо всю документацію на будівництво школи, залишилося погодити з «Львівводоканалом» спорудження каналізації, зокрема, нині мережі проходять випробування, і найближчим часом їх введемо в дію. Також маємо проект будівництва водогону з Рясного-2, бо водна, яка нині є у Брюховичах, дуже поганої якості», – каже він.

Крім того, голова планує завершити освітлення селища, ремонтувати дороги, тощо.

Основне джерело наповнення бюджету селища – продаж землі. «У нас був 21 табір відпочинку. Нині більша частина з них викуплені. Власники об’єктів сплачували орендну плату за землю, однак останнім часом почали все частіше звертатися з проханнями про викуп землі під об’єктами», – каже він.

Відтак, за словами Олексія Процика, проблем із наповненням бюджету розвитку нема. Натомість у Брюховичах досить суттєве відставання з наповненням загального фонду бюджету, який формується, переважно, з податків на доходи фізичних осіб.

«У нас була військова частина з артилерійськими складами. Згодом частину розформували, відтак, багато людей залишили без роботи. Відповідно, знизилися відрахування у місцевий бюджет, виникли проблеми з утриманням садочка, виплатою зарплат», – каже він.

За словами селищного голови, невиконання бюджету становить близько 30 %. Втім, він сподівається, що до кінця року боржники погасять заборгованість перед бюджетом.

Вартість землі у Бюховичах, за словами голови, – 111 гривень за метр квадратний. Принаймні, каже він, саме за такою ціною нещодавно продали землю під базою відпочинку «Золотий лев».

«Спершу планували продати по 99 гривен за метр квадратний. Я наклав вето. Провели експертизу, яка нахзвала приблизно таку ж ціну іну (99 гривень). Однак депутати селищної ради могли підняти вартість до 300 гривень, підняли тільки до 111. Я був проти, але знайшлося 14 голосів, і землю продали. А львівські депутати, які раніше вболівали за Брюховичі, тепер чомусь змовчали», - заначив він.

Вільної землі у Брюховичах майже не залишилось. «Є одна ділянка вільна, але ми хочемо її продати з аукціону, щоб збудувати за ці кошти школу. Тому ми її наразі притримуємо», – заначив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ