Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Семенюк пов’язує проблеми «Львівсільмашу» з неправильною реєстрацією у Львівській міській раді

Проблема підприємства «Львівсільмаш» є дуже задавненою і складною. Її можна вирішити тільки спільними зусиллями владних структур, профспілок, преси через суд. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомила голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко.

За її словами, проблеми «Львівсільмашу» почалися з 1999 року, коли було створено урядом об’єднання «Украгромашінвест», куди увійшли всі підприємства сільськогосподарського машинобудування. Внаслідок підроблення статуту керівнику підприємства було надано можливість продавати, відсуджувати та заставляти майно підприємств. За ініціативою Фонду держмайна було двічі порушено кримінальну справу, яка пройшла розгляд у Вищому господарському суді України. На даний час судова справа стосовно «Львівсільмашу» відкрита знову.

Як повідомила Семенюк, міська рада зареєструвала за фактом фіктивного протоколу зборів акціонерів нове керівництво «Сільмашу». Тепер дії міськради треба оскаржувати, аби повернути держаний статус підприємства.

На думку Семенюк, перспективним способом у цьому має бути подача працівниками підприємства позовів у суд щодо невиплати заробітної плати, і робити це потрібно у співпраці з профспілками.

Водночас, як розповіла голова ФДМУ, наступного тижня відбудеться засідання робочої групи з приводу заміни керівника «Львівсільмашу», якого було призначено з порушенням законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ