Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сенат США схвалив бюджет Пентагону: для України – $350 мільйонів

Сенат США слідом за Палатою представників схвалив оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2017 фінансовий рік, який, серед іншого, передбачає виділення $350 млн на допомогу Україні в оборонно-безпековій сфері, - Укрінформ.

При цьому, для військової допомоги Україні бюджет Міноборони США передбачає $350 млн, що охоплює фінансування на виділення озброєнь (у тому числі летальних видів) обладнання, проведення навчань, технічної підтримки щодо розробки системи моніторингу державного кордону України, допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування українського війська.

Слід зазначити, що військова допомога Україні на наступний рік в рамках оборонного бюджету США збільшена на $50 млн в порівнянні з фінансуванням у нинішньому році.

Тепер, за процедурою, документ буде відправлений на підпис президента США. Водночас, затверджений сьогодні Сенатом закон перевищує на $3,2 млрд запит адміністрації президента Обами, що може ускладнити рішення діючого глави Білого дому щодо затвердження цього варіанту закону. Зокрема, в 2015 році Барак Обама наклав вето на оборонний бюджет, який перевищував встановлені ліміти, змусивши Конгрес зменшити фінансування деяких програм. При цьому, на військовій допомозі для Україні, в кінцевому рахунку, тоді це не позначилось.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ