Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сенцов написав сестрі листа: моя печінка розкладається

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов, який голодує у російській колонії 145 днів, написав листа своїй сестрі Наталі Каплан.

Про це Каплан повідомила Громадському.

Зазначимо, сьогодні Олег Сенцов заявив, що 6 жовтня припинить голодування через загрозу примусового годування. Про це він написав у своєму відкритому листі.

У листі до сестри політв'язень розповів про свій стан здоров'я і детально пояснив, чому припиняє голодування.

Приводимо уривок із листа Сенцова Наталі Каплан:

Наташа, привіт. Я змушений завтра знятись з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування, ред.). Але я трішки відтермінував, останнє обстеження показало, що «полетіли» внутрішні органи. У серці почалась аритмія з ішемією, нирки забились і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилась і почала розкладатись, кишечник, мозок — там все. Прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все у принизливе видовище...

5 жовтня Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Режисер Аскольд Куров, який зустрівся з адвокатом Сенцова Дмитром Дінзе після його візиту до політв'язня у коментарі Громадському, що Сенцову під час останнього обстеження сказали, що «зазвичай у такому стані люди перебувають в реанімації».

Зранку 5 жовтня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування.

У Раді з прав людини РФ заявили, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

Також о 11:48 на офіційному сайті Федеральної служби виконання покарань в Ямало-Ненецькому окрузі повідомили, що Олег Сенцов письмово погодився на прийом їжі.

Заступник директора Федеральної служби виконання покарань Росії генерал-лейтенант Валерій Максименко повідомив, що «кращі дієтологи Москви розробили для Сенцова спеціальну дієту для виведення з голодування».

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що припинення голодування свідчить про те, що Сенцов у критичному стані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ