Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сеник хоче купити „Народний дім” у Перемишлі

Засідання з питання придбання Українського народного дому у м. Перемишль (Польща) відбудеться сьогодні у Львівській обласній раді. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба Львівської облради.
У засіданні візьмуть участь голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник, голова Тернопільської обласної ради Михайло Миколенко, посол України у Польщі Олександр Моцик, голова Об’єднання українців у Польщі (Варшава) Петро Тима, голова Об’єднання українців у Польщі (Перемишль) Марія Туцька.
Нагадаємо, «Народний дім» у Перемишлі побудований у 1904 року. Від самого початку будинок служив українській громаді. Після переселення у 1947 р. по 1956 р. українська громада не використовувала цей дім. З 1956 р. майже половину приміщень, включно з театральним залом, орендувало Об’єднання українців у Польщі.
Рішенням Воєводської народної ради у Ряшеві від 15 березня 1958 р. будинок було передано у власність держави. Внаслідок рішень державних органів 29 січня 2004 р. дім став комунальною власністю міста Перемишль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ