Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сеник відправив до Ватикану 43 ялинки

30 листопада із Львівщини до Ватикану відправлено 43 ялинки, які прикрашатимуть площу Святого Петра та Апостольський палац у Ватикані. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Білі ялиці,  заввишки від трьох до шести метрів,  відібрали на конкурсній основі  працівники лісового господарства. Відправлення вантажу здійснює Український католицький Університет під патронатом Львівської обласної державної адміністрації.

Як зазначив проректор з адміністративного розвитку УКУ Мирослав Сеник, сьогодні відправлено  три вантажні машини із лісовими красунями, а в понеділок у Ватикан буде відправлена ще одна машина із двома тисячами  ялинкових прикрас для головної ялинки Ватикану, та для 43 менших ялинок.

Слід зазначити, що прикраси для ялинок є ексклюзивними, і виконані  в українському стилі – вертепівські герої, солом’яні та паперові ангелики, звізди та павуки. Також ялинки прикрашатимуть 257 дерев’яних прикрас – це розписи  митців Києва, Львова та Яворова.

Нагадаємо, традиція встановлювати різдвяну ялинку на площі Святого Петра у Ватикані з’явилася в 1982 році під час понтифікату Івана Павла ІІ. Кожного року ялинки дарує інша країна. Минулоріч це була Італія, а до того – Австрія, Німеччина та Бельгія.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ