Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

Сепаратистів треба позбавити громадянства України, – донецький журналіст

«Сепаратистів та їхніх прибічників треба позбавляти українського громадянства. Без вагань і просторікувань. На свободу думки ніхто не зазіхає. Але якщо людина не любить Україну, бажає її знищення або розчленування – який вона громадянин?» – написав донецький журналіст Кирило Сазонов.

Стаття під назвою «Негромадяни України» опублікована на сайті «Донецкие вести».

Автор вважає суперечливою ситуацію, коли люди, які бажають Україні знищення й роблять усе для цього, лишаються громадянами України.

«Громадська думка вже дійшла до того, що деякі співгромадяни нам зовсім не співгромадяни, а вороги й поліцаї. Але юриспруденція сама по собі не міняється – з точки зору закону бойовики різних ДНР, харківські терористи, їхні мирні соратники та фінансисти – громадяни України», – зазначив журналіст.

На думку Кирила Сазонова, громадянство України – це не формальність, а привілей, честь. Громадянином стає той, хто підтримує укладений в соціумі суспільний договір.

«Просто ми ось тут живемо в державі Україна й давно між собою домовилися з низки питань. Хтось вирощує хліб хтось видобуває вуглик, хтось ллє метал, хтось збирає із запчастин машини та пише середні (як автор) статейки. Ми оце все одне одному продаємо й конче скидаємося. На армію для захисту наших кордонів у тому числі», – зазначив журналіст.

На його думку, визнавати громадянами тих, хто руйнує цей суспільний договір і країну – геть нелогічно.

«Але якщо ти виходиш з угоди й починаєш працювати проти нашої спільної країни – інша справа. Сепаратистів, ворогів України, україноненависників, які не вважають нашу країну незалежною державою нелогічно вважати громадянами України. І якщо це нелогічно, але законно, щось треба міняти. Або логіку, або закон. І логічніше, вибачте за тавтологію, міняти закон», – резюмував Кирило Сазонов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ