Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сепаратисти захопили двох бійців 14-ї волинської бригади

Диверсійна група сепаратистів на Донбасі захопила у полон двох бійців 14 механізованої бригади. Про це повідомляє прес-служба підрозділу.

Сталося це ще наприкінці травня.

"26 травня двох наших військовослужбовців під час їхнього висування до передового спостережного посту було підло захоплено диверсійно-розвідувальною групою противника", - йдеться у повідомленні.

У бригаді відзначають, що протягом тижня про бійців не надходило жодної інформації.

"Цей час був використаний для шаленого психологічного тиску, а, можливо, й фізичного, на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців", - кажуть у прес-службі бригади.

Там стверджують, що у записаних відеороликах "полонені розповідають неправду про Збройні Сили України загалом і бригаду зокрема".

На відео, опублікованих підконтрольними сепаратистам ресурсах, а також російськими медіа, двоє чоловіків, які називаються українськими військовослужбовцями, розповідають, що їх змусили підписати контракт з ЗСУ, й вони "навіть не знають, що таке "Джевеліни".

Вони також розповіли, що їхньому підрозділу під час ротації на нові позиції на надали карти мінних полів, а самі ЗСУ "не готові до наступу".

"Командування бригади робить усе можливе для визволення військовослужбовців із полону", - підсумовують у 14 механізованій бригаді, яка базується на Волині.

Водночас у прес-центрі Операції об'єднаних сил у неділю розповіли, що морський піхотинець, який зник під час бою 27 травня "благополучно повернувся до свого підрозділу".

Більше деталей про нього не розкривається.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ