Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Серед дітей з окупованих територій зростає попит на дистанційну освіту

Серед дітей з непідконтрольних територій Донбасу та Криму зростає попит на дистанційну освіту, - Освіта.ua.

Серед дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу та Криму зростає попит на дистанційну освіту в Україні – не тільки у випускників шкіл, а й в учнів молодших класів. Про це, за інформацією прес-служби МОН, йшлося під час конференції, яку провело відомство спільно з посольством Франції в Україні та Фондом «Відкрита політика».

У Міносвіти, посилаючись на статистичні дані департаментів освіти Донецької та Луганської областей, зазначають, що кількість дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, які навчаються дистанційно або на екстернаті, зросла більш ніж на третину і у цьому навчальному році складає 747 учнів у Луганській області та 2 238 учнів у Донецькій.

За словами першого заступника міністра освіти і науки Володимира Ковтунця, забезпечення якісних освітніх послуг, зокрема, для дітей з тимчасово непідконтрольних та окупованих територій є одним із пріоритетів МОН.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб удосконалити систему дистанційної освіти в Україні та спрощену систему вступу до вишів і ПТНЗ через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Також міністерство проводить моніторинг якості освітніх послуг у переміщених ВНЗ. Спеціально створена комісія має визначити, якої реальної допомоги та підтримки потребують сьогодні переміщені університети, та запропонувати їм рішення проблемних питань», – зазначив Ковтунець.

У свою чергу, глава Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс підкреслила важливість забезпечення доступу до якісної освіти дітям та молоді, які постраждали від конфлікту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ