Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Серед регіонів України Львівська область за рівнем середньомісячної заробітної плати знаходиться на 14 місці й відстає від найвищих рівнів у Донецькій та Дніпропетровській областях майже на чверть.

Середньомісячна заробітна плата одного працівника, зайнятого в економіці Львівської області у травні 2006 року зросла більше, ніж на третину (32%) порівняно із травнем торік і становила 891,24 грн., що у 2,5 раза більше, ніж рівень встановленої мінімальної заробітної плати  та у 1,8 раза – розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Зростання рівня оплати праці в основному зумовлено збільшенням рівня мінімальної заробітної плати: з 290 грн у травні 2005 року до 350 грн. в даний час. Заробітна плата зросла у працівників видів діяльності, які фінансуються з бюджетів усіх рівнів (освіта, охорона здоров’я та соціальна допомога, наукові дослідження та розробки, культура) у межах 24,6% - 33,2%. Збільшення заробітної плати в органах державного управління обумовлено заходами щодо упорядкування структури та умов оплати праці працівників цього виду діяльності.
У виробничій сфері високі темпи зростання заробітної плати утримувалися: у сільському господарстві – на 38,3%, будівництві – на 34,9%, транспорті – на 31,3%, промисловості – на 27,8%.
Серед регіонів України Львівська область за рівнем середньомісячної заробітної плати знаходиться на 14 місці  й відстає від найвищих рівнів у Донецькій та Дніпропетровській областях майже на чверть.
У травні співвідношення між найвищим рівнем заробітної плати (управління та догляд у сфері оподаткування) та найнижчим (сільське господарство) склало 5 разів.
Найбільш оплачуваними є працівники транспортування трубопроводами – 2344,02 грн, фінансового посередництва – 1737,84 грн., залізничного транспорту – 1519,81 грн, де рівень нарахованої заробітної плати у 2-3 рази перевищував середній по області.
Про це повідомили  “Гал-info” в   головному управлінні статистики у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ