Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Серед торішніх «успіхів» львівського УБОЗу: Євро-2012, конвертаційний центр, повеневі кошти

Минулоріч львівські УБОЗівці викрили 25 злочинів зі збитками понад мільйон гривень, а також - 28 злочинів у сфері службової діяльності. Правоохоронці задокументували 23 факти корупції, серед яких - 11 фактів хабарництва службовими особами, виявили 6 оборудок у земельній сфері. За фактами легалізації коштів злочинним шляхом задокументовано 5 злочинів на суму понад 30 мільйонів гривень.

Зокрема, у листопаді 2010 року спецпідрозділом УБОЗ Львівщини було викрито «конвертаційний центр», через рахунки якого тільки впродовж останнього року пройшло понад 250 мільйонів гривень. До послуг «конвертаційного центру» вдавалися не лише приватні підприємства, але й окремі бюджетні установи. «Відмиті» кошти фігуранти витрачали на нерухомість та автомобілі.

Львівські УБОЗівці викрили чимало оборудок і у бюджетній сфері. Правоохоронці знешкодили злочинну групу, до складу якої входили службовці Львівської міської ради. Діючи в інтересах однієї із приватних фірм, зловмисники вчинили розтрату бюджетних коштів, виділених на підготовку до «ЄВРО 2012», у сумі понад 24 мільйони гривень. За цим фактом порушено кримінальну справу.

До відповідальності притягуються й посадовці одного з державних підприємств. За попередньою змовою зі службовими особами одного із ТзОВ, спритники організували злочинну схему та вчинили розкрадання понад 850 тисяч гривень іноземного кредиту, який було виділено на захист Львівщини від повені.

Правоохоронці затримали керівника одного з обласних управлінь, який вимагав у підлеглих хабарі. Впродовж року посадовець отримав від працівників понад 100 тисяч гривень «преміальних».

У сфері незаконного обігу наркотиків, УБОЗівці Львівщини викрили 15 злочинів, у тому числі 5 фактів контрабанди і 7 фактів збуту наркотиків. До суду направлено кримінальні справи відносно двох організованих злочинних груп з міжнародними зв'язками, учасники яких займались контрабандою важких наркотиків.

За порушеними кримінальними справами вилучено понад 950 грамів героїну, 370 грамів кокаїну, 500 грамів амфетаміну, понад 300 грамів марихуани.

У сфері незаконного обігу зброї вилучено нарізну гвинтівку з оптичним прицілом та двома «глушниками», 4 пістолети, 2 гранати, а також понад 400 набоїв різного калібру і самурайський меч, повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ