Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Середньооблікова чисельність працівників в еквіваленті повної зайнятості львівських комунальних підприємств щороку зменшується

Середньооблікова чисельність працівників в еквіваленті повної зайнятості    львівських комунальних підприємств з року в рік зменшується.   Так, у 2005 році порівняно з 2004 роком кількість зайнятих у ЛКП зменшилася на 250 осіб  і становила 13 940 осіб.  Про це “Гал – info” повідомив начальник управління економіки Ігор Цвілинюк.

Найбільша кількість працюючих  на  підприємствах, підпорядкованих  управлінню інженерного господарства - 38,7%    від    загальної   чисельності працюючих у ЛКП міста, та управлінню транспорту і зв'язку -14,1%. На підприємствах, які підпорядковані районним адміністраціям, в основному це підприємства житлового господарства, зайнято 37,9% працівників львівських комунальних підприємств.
Середньомісячна заробітна плата одного працівника в еквіваленті повної зайнятості  за 2005 рік порівняно до  2004 року збільшилася на 124,87 гривень  і становить 559,94 гривень.  Незважаючи на зростання, такий рівень оплати праці є незадовільним та меншим за середній рівень по місту, оскільки  середньомісячна заробітна плата одного працівника в еквіваленті повної зайнятості  за 2005 рік по м. Львову становить 833,98 гривень, а середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника - 802,41 гривень. Зростання заробітної плати певною мірою було зумовлено збільшенням з 1 вересня 2005 року законодавчо встановленого мінімального розміру заробітної плати до 332 гривень.
Найбільшу заробітну плату отримують  працівники, що працюють   на підприємствах, підпорядкованих  управлінню   архітектури   та   містобудуванню, управлінню економіки, управлінню природних ресурсів та регулювання земельних відносин і управлінню охорони історичного середовища.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ