Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Середня зарплата будівельників Євро – 3 500 грн

За період підготовки України до єврочемпіонату середня заробітна платня будівельників, які були заняті на об’єктах Євро-2012, зросла з 2300 до 3500 гривень на місяць. Ключовим у цьому процесі став 2010 рік, коли завдяки заходам, що здійснювали профспілки, зарплата працівників на будівництві збільшилася найсуттєвіше. Про це під час прес-конференції в «Укрінформі» повідомив голова профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.

Він повідомив, що загалом на об’єктах, які будували, реконструювали та модернізували до Євро-2012 було задіяно понад 40 тисяч будівельників. «Окрім цього, обсяг залучених інвестицій в єврооб’єкти складає 15,9% від тих, що були залучені в загальноукраїнському будівельному ринку», - зазначив пан Андреєв.

В свою чергу, як повідомив віце-президент Польської профспілки працівників будівництва «Budowlani» Іренеуш Гожджолко, в рамках підготовки Польщі до Євро в країні розпочали 219 будівельних проектів, 79 з яких вже повністю завершені. «Ці проекти стосуються насамперед стадіонів, тренувальних баз, аеропортів, залізничних вокзалів та доріг», - резюмував польський фахівець.

«Україна-2012»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ