Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сергій Бубка став почесним доктором Львівського державного університету фізичної культури (ФОТО)

Вчора Висока вчена рада Львівського державного університету фізичної культури шляхом відкритого голосування одноголосно надала президенту Національного Олімпійського Комітету України Сергію Бубці звання Почесного доктора Університету. Відтепер Сергій Бубка за особливі заслуги у розвитку освіти, науки, культури та галузі фізичного виховання, спорту та здоров’я має звання Doktor Honoris Causa.

Як зазначив Сергій Бубка, це його третє звання почесного доктора, перше він отримав на Донеччині, друге – у столиці Болгарії Софії. «Для мене це велика повага і честь, що такий відомий навчальний заклад сьогодні мене так вшанував, обравши мене почесним доктором. Я взагалі відповідальна людина, а тепер я – тричі відповідальна людина» - говорить він.

Під час своєї промови новообраний почесний доктор зазначив, що великою проблемою сьогодні є те, що діти не займаються спортом, дуже мало рухаються. За його словами, негативним фактом є й те, що середній вік людей, які цікавляться спортом – 47 років. «Ми повинні сформувати здорову націю, а тому мусимо створювати такі умови, щоб діти займалися спортом» - зазначив президент НОК.

Нагадаємо, що Сергій Бубка – заслужений майстер спорту, кандидат педагогічних наук, 6-кратний чемпіон світу, переможець кубка світу та Європи, чемпіон Європи, чемпіон Олімпійських ігор у Сеулі. Крім цього, він встановив 35 світових рекордів, нагороджений почесною відзнакою Президента України, орденом Ярослава Мудрого 5 ступеня та званням «Герой України». Також він переможець загальнонаціональної акції «Зірки України», тричі визнавався кращим спортсменом світу, занесений до Книги рекордів Гінеса за найбільшу кількість світових досягнень у легкоатлетичному спорті.

 

Підготувала Наталія КУЗЬО

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ