Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сергій Каплін став представником профспілок у Верховній Раді

Керівники вісімнадцяти всеукраїнських профспілок та профоб’єднань підписали з народним депутатом України Сергієм Капліним Угоду про співпрацю та визнали його своїм Повноважним представником у Верховній Раді України, повідомила прес-служба депутата.

За словами Сергія Капліна, активно співпрацювати з профспілками він почав на посаді першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та соціального забезпечення. Але на цьому вирішив не зупинятися і піти далі – створити реальний профспілковий рух.

«Ситуацію, що склалась у нашій країні в сфері захисту прав працівників треба кардинально змінювати, – говорить народний депутат України Сергій Каплін. – Саме тому я як заступник голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та соціального забезпечення не можу залишатись осторонь проблем профспілок. Сьогодні мені довірили представляти свої інтереси 18 всеукраїнських профспілок, за якими стоять мільйони людей».

Підписавши угоду, сторони домовилися спільно створити законодавчу базу для реального захисту інтересів найманих працівників. Окрім того, Сергій Каплін зобов’язався захищати профспілкові організації та трудові права працівників за допомогою депутатських звернень, запитів і навіть акцій протесту,

«Ми повинні добиватись усіма шляхами захисту трудових прав працівників – членів профспілок. Ми  зробимо так, аби у високих кабінетах почули голос народу, голос простих людей. І я впевнений, що ми зможемо налагодити діалог між Урядом, профспілками та роботодавцями» – зазначив він.

Окрім цього Сергій Каплін повідомив, що невдовзі поїде у всеукраїнський профспілковий тур. Також готуються до старту газета та сайт Повноважного, ряд навчальних проектів.  

Наразі угоду підписали всеукраїнські профспілки авіабудівників, авіапрацівників, автотранспорту, автосільгоспмашу, атомників, будівництва, газових господарств, держустанов, енергетики, ЖКГ, зв’язку, машприладу, оборонної промисловості, рибного господарства, суднобудування, торгівлі, працівників транспорту іметалургії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ