Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сергій Таран: „В Україні немає єдиного центру зовнішньополітичного впливу”

Візит президента Росії Володимира Путіна до України продемонстрував дві сторони зовнішньої політики України. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив політолог Сергій Таран.
„Візит Путіна чітко показав, що Партія регіонів не є монополістом у співпраці з Росією, головні домовленості між державами прийматимуться на рівні президентів. Крім того, Путін продемонстрував готовність працювати із міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком. Відбулась зміна монополії Партії регіонів в україно-російських стосунках”, – сказав Сергій Таран.
За словами політолога, Україна диверсифікує свої відносини з Росією, але серйозною проблемою є відсутність єдиного центру зовнішньополітичного впливу в Україні.
 „Зміни до Конституції України закріпили таку ситуацію, коли є всі можливості для дуалістичної зовнішньої політики Президента та уряду”, – додає політолог.
 Сергій Таран переконаний, що найважливішим результатом зустрічі президентів України та Росії є рішення про визначення кордонів між двома державами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ