Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Серіал "Украдене щастя" і концерт "Хореї Козацької" на Великдень на UA: КУЛЬТУРА

На неділю, 2 травня, суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА влаштує для глядачів марафон серіалу "Украдене щастя" та дві прем’єри: фільм "Весільний спадок" і концерт "Хореї Козацької".

О 12:00 в ефір вийдуть всі чотири серії мінісеріалу ʺУкрадене щастяʺ поспіль. Герої класичної однойменної повісті Івана Франка переносяться у сучасний світ. Вчителька Анна заміжня за бізнесменом Миколою, але в її життя повертається перше кохання — Михайло. За межею, де пристрасть затьмарює розум й стає фатальною — чи зможуть герої побудувати своє щастя?

У фільмі зіграли відомі українські актори театру та кіно Наталія Доля, Анатолій Пашинін та Олексій Богданович. Саундтрек до фільму написав лідер гурту ʺОкеан Ельзиʺ Святослав Вакарчук.

О 17:00 йтиме документальний фільм ʺВесільний спадокʺ, в якому розповідається про весільні звичаї та обряди з різних куточків України. Режисер Олексій Гуз в етнографічному фільмі-реконструкції відтворив автентичну українську весільну традицію такою, якою вона була наприкінці XIX – початку XX століття. Глядачі зануряться у світ багатої, яскравої та різноманітної весільної культури восьми областей країни: Київської, Черкаської, Чернігівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Харківської, Рівненської та Чернівецької.

Всі костюми є автентичними національними строями, які зберігаються у приватних колекціях. Пісні, що звучать у стрічці, є досі не відомими регіональними весільними піснями, які було знайдено, записано та відтворено спеціально для цього проєкту.

О 23:00 відбудеться прем’єра концерту музичного колективу ʺХорея Козацькаʺ, який виконає стародавні пісні різних епох історії України. Під час концерту прозвучать: кондак Пресвятій Богородиці острозького наспіву  XV-XVII століття ʺВозбранній воєводіʺ, кант кінця XVI-XVIII століття ʺРоже слічная, Діво чистаяʺ, пісня XVIII століття ʺСтаньмо, браття, в коло!ʺ, пісня ʺDE LIBERTATE/ДО СВОБОДИʺ на слова Григорія Сковороди та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ