Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Серія вибухів у Багдаді: близько 80 загиблих, городяни скаржаться на безхребетність влади

Близько 80 людей загинули, ще більше отримали поранення в Багдаді в результаті трьох терактів. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на "Аль-Арабія".

Тільки в головному місті країни, жертвами атак екстремістів стали щонайменше 69 осіб.

Найбільша вилазка була здійснена в районі Еш - Шааб на півночі Багдада, де смертниця підірвала в натовпі закріплену на тілі вибухівку, а одночасно з цим спрацював закладений поблизу вибуховий пристрій. Там загинули близько 40 людей і близько 70 отримали поранення. Слідом за цим у південному кварталі Ер-Рашид злетів у повітря замінований автомобіль - вбито шестеро і 20 поранені.

Пізніше ще два теракти були здійснені в шиїтському передмісті Мадінат-Садр. У результаті одного з них загинули щонайменше 19 іракців. У другому смертник атакував народний ресторан у кварталі Хабібія. Повідомляється про загиблих і постраждалих, проте про точну кількість поки не відомо.

Слідом за терактами дислоковані в столиці і її передмістях підрозділи силових структур були приведені в стан підвищеної готовності. За наявною інформацією, відповідальність за сьогоднішні теракти вже взяла на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

У минулу середу її бойовики здійснили в Багдаді три великі вилазки, які забрали життя близько 100 людей. Тоді найбільш серйозного удару також піддався Мадінат - Садр, де терорист підірвав замінований автомобіль на ринку, убивши 65 іракців.

Як повідомляв Euronews, в місті зростає невдоволення місцевих жителів: “Ми хочемо жити нормальним життям, хочемо ходити на ринок. Але правоохоронні органи не можуть гарантувати нам безпеку! Уряд каже, у них є спеціальні прилади, які можуть виявляти вибухові речовини. Я питаю – де ці детектори? Як вони не помітили цілу машину, начинену вибухівкою?".

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ