Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Серпень. Восьмого" отримав прокатне посвідчення в Україні

Державне агентство України з питань кіно повідомляє, що 15 березня фільму Серпень. Восьмого режисера Джаніка Файзієва видане прокатне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування на території України з обмеженням глядацької аудиторії у віці до 18 років.

Згідно зі ст. 15 закону України Про кінематографію та Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою КМУ від 17 серпня 1998 р. № 1315, Державне агентство України з питань кіно розглянуло заяву та відповідний пакет документів і матеріалів ТОВ Юкрейніан ФІЛЬМ ДИСТРИБ'ЮШН щодо отримання прокатного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування на території Україні фільму Серпень.Восьмого режисера Джаніка Файзієва виробництва Главкіно/Бонанза Студіо,Росія.

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрації фільмів переглянула стрічку й більшістю голосів прийняла рішення про визначення вікового обмеження та видачі прокатного посвідчення.

За результатами розгляду документів і на підставі висновківекспертів фільму Серпень.Восьмого видане прокатне посвідчення від 15березня 2012 року з державним реєстраційним номером 14.1789.2012К із обмеженням глядацької аудиторії віком до 18 років.

"Може бути скільки завгодно думок щодо художньої цінності або змістовного наповнення фільму. Але глядач має право на те, щоб скласти цю думку самостійно— подивитися фільм і визначити власне ставлення до роботи творців картини і подій, про які там ідеться. Держкіно не може виступати цензором у таких питаннях і не має підстав для заборони прокату фільму в Україні", — зазначив перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Сьомкін.

Нагадаємо, раніше Сьомкін назвав ситуацію навколо російського фільму Серпень. Восьмого вдалим піар-ходом дистриб'юторів для підвищення популярності картини.

"Навряд чи потрібно піднімати скандал навколо прокату цього фільму. Ми розцінюємо ситуацію, що склалася як вдалий піар-хід дистриб'юторів для підвищення популярності картини.Ні політичного підґрунтя,ні іншої причини на сьогодні немає. Все розглядається в робочому порядку",— додав він.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ