Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сертифікати за програмою „Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи” отримали три працівники Львівської ОДА

Три працівники Львівської облдержадміністрації отримали сертифікати за програмою „Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи. Передача досвіду: Центральна Європа – Україна”. Сертифікати управлінцям  вручили сьогодні, 21 липня, на офіційному закритті програми.

Загалом держслужбовці отримали 10 сертифікатів. За словами представника фундації Роберта Боша, у липні цього року закінчився І етап підготовки державних службовців і надалі будуть проводитися такі ж самі програми. Фонд Роберта Боша готує також програми для громадських організацій.
Нагадаємо, програма „Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи. Передача досвіду: Центральна Європа – Україна” складалась з двох частин. Протягом першої фази 25 молодих українських службовців із 8 областей Західної України покращували свої професійні навички через інтенсивний 4-денний (7-10 квітня) тренінг в Львівському регіональному інституті державного управління.
Згодом відібрано 10 найкращих учасників для проходження місячного стажування в Польщі (7 осіб), Словаччині (2 особи) та Угорщині (1 особа). Серед відібраних – 4 представники Рівненської області, 3 – Львівської, по 1 – Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської. Протягом всього стажування наставниками українських учасників були випускники Програми стажувань для молодих лідерів Фундації Роберта Боша, які працюють в сфері державного управління та місцевого самоврядування в Центральній Європі. Тож молоді українські службовці вивчали виключно практичний досвід, виключно приклади успішних реформ і інновацій, реалізованих їх польськими, словацькими та угорськими колегами.
     Програма є пілотною і унікальною в своєму роді, адже її учасниками є не найвищі посадовці з центральних органів влади, а службовці, які щодня спілкуються з громадянами – працівники обласних та районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування рівня міста або району. Ознайомившись із європейськими ноу-хау в сфері державного управління та місцевого самоврядування українські службовці середньої і нижчої ланки спробують використати здобутий досвід в повсякденній роботі.
Організатори програми сподіваються, у випадку успішного досягнення цілей програми, у майбутньому розширити кількість учасників і можливо, географію програми – до всеукраїнського масштабу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ