Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сервіси прокату самокатів у Львові: транспорт чи розвага для туристів?

У Львові станом на весну 2021 року працює декілька сервісів прокату електросамокатів: Kiwi, Easy, E-vings. Ми проаналізували наскільки доступним для львів'ян є цей вид послуг, та наскільки місто дружнє для цього виду транспорту.

Для початку наведемо таблицю цін на прокат електросамокатів в місті Львові залежно від надавача послуги. Зазвичай ціна складається з двох частин: розблокування і похвилинна оплата поїздки. Ми вирішили взяти середню тривалість 30 хвилин як час, за який можна доїхати з центру до ближніх спальних районів.

Якщо порівняти вартість такої 30-хвилинної поїздки з поїздкою на таксі, то електросамокати програють за всіма пунктами: швидкість, якість, ціна, сервіс. Навіть якщо не враховувати знижку сервісу таксі. 

Також ми перевірили, наскільки взагалі Львів є дружнім для пересування на самокатах. Висновок не просто невтішний, він категорично поганий. У Львові з його брукованими вулицями та хаотично запаркованими автомобілями на самокатах можна пересуватись лише в дуже обмежених місцях. Навіть їзда по тих декількох велодоріжках, які в попередні роки побудували в місті, загрожує небезпекою під виглядом кришок люків, піднятих переходів, ям та пішоходів, які прогулюються по них.

Загалом висновок напрошується сам: Сервіси прокату самокатів, це швидше розвага для молоді та туристів (при тому, що в старій історичній частині Львова їздити на електросамокатах практично неможливо, - ред), і в жодному разі не можуть бути альтернативою до пересування по місту.

Нещодавно стало відомо, що у Львів планує зайти ще один оператор, але його цінова політика аналогічна вищенаведеним компаніям і навряд зможе змінити ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ