Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сесія ЛОР відхилила план першочергових заходів з енергозаощадження

Питання щодо запровадження енергоощадних технологій у зв’язку з підготовкою до опалювального сезону депутатський корпус ЛОР відхилив. Олекса Гудима, голова тимчасової комісії, яка готувала план першочергових заходів, пропонував використати 1,8 млн грн з обласного бюджету на 50% погашення кредитів для юридичних та фізичних осіб, які виявлять бажання оснастити своє помешкання новітніми енергоощадними котлами та автономними системами опалення.
Проти такого використання бюджетних коштів виступили депутати Тарас Колтик та Володимир Креховецький, які пропонували погашати 15% річних з кредитів для юридичних та фізичних осіб, тобто за державні кошти поверталося б не 9% (половина 18% кредиту), а 3% (18-15%).
Окрім того, проти прийняття першочергових заходів в такому вигляді, в якому це запропонував Олекса Гудима, виступили представники комісії з питань промисловості. Загалом депутати ЛОР віддали за такий проект рішення 35 голосів. Голова ЛОР Мирослав Сеник запропонував утворити спільну комісію за участю тимчасової комісії з енергозберігаючих технологій, колімію з питань промисловості, контролю за підготовкою цього питання поставити на заступника голови ЛОДА Тараса Федака.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ