Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Северінсен попереджає про переворот в Україні

Колишній співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні, датський політик Ханне Северінсен шкодує про рішення українського парламенту змінити правила формування коаліції. «Несправедливо посередині змінювати правила політичної гри ", - говориться в заяві пані Северінсен, переданій «Головкому»

 

Поправки до регламенту парламенту, що дозволяють формувати коаліцію не тільки з фракцій, але і з окремих депутатів, суперечать Конституції України та висновків Конституційного Суду від 2008 року, заявляє Ханне Северінсен.

 

На її думку, якщо нова коаліція буде сформована за новими правилами, «люди, які голосували на парламентських виборах 2007 року, побачать, що результати їх вибору зруйновані».

 

«Україні як ніколи треба дотримуватися чесних правил, - сказала пані Северінсен. - Боюся, що корупційні угоди у Верховній Раді обернуться індивідуальним членством в коаліції. Це може призвести до повернення практики часів Леоніда Кучми, коли парламентські коаліції будувалися не на основі політичних платформ, а на основі матеріальної вигоди та інших незаконних стимулів. Прийняття поправок до закону про регламент стане кроком назад у виконанні зобов'язань України перед Радою Європи».

 

Ханне Северінсен також висловила стурбованість скасуванням місцевих виборів. Вона вважає цей крок «серйозною загрозою місцевої демократії, що суперечить заявам політичних сил про те, що місцева демократія повинна зміцнюватися». Данська політик назвала скасування місцевих виборів «по суті переворотом».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ