Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шаховий турнір «Банк Львів Опен» визначив переможців

У Львові завершився міжнародний шаховий турнір «Банк Львів Опен», який відбувався в рамках Відкритого кубка Львова з шахів. Організаторами турніру виступили обласна шахова федерація спільно з управлінням молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Зокрема, під час урочистого відкриття турніру начальник управління молоді та спорту ЛМР Антон Нікулін зауважив, що такі турніри, участь у яких беруть як і професіонали, так і любителі, повинні дати зрозуміти як саме гравцям-любителям покращувати свою гру і прогресувати у майбутньому. Антон Нікулін також додав, що турнір «Банк Львів Опен», участь у якому взяли понад 120 учасників, є високого рівня, оскільки склад рейтинг-фаворитів поступається лише офіційному чемпіонату України.   

Шаховий фестиваль у Львові, який, до слова, триватиме до 26 серпня, розпочався престижним турніром категорії А, участь у якому взяли понад 10 відомих міжнародних гросмейстерів. Що цікаво, змагатися зі знаними професіоналами була можливість як і в любителів різного віку, так і в шахістів, що мали значно менший рейтинг, відповідно дехто з них навіть не був кандидатом в майстри спорту.

Швейцарська система проведення турніру швидко себе оправдала. Починаючи, з 3-4 турів між собою у партіях зустрічалися потенційні фаворити змагань та ті, які реально своєю грою заслуговують на найвищі місця на п’єдесталі пошани. Переміг у турнірі Сергій Овсієвич з Мукачевого. До слова, відомий шаховий гросмейстер та тренер з Закарпаття мав найвищий рейтинг – 2597. Овсієвич став єдиним гросмейстером, якому вдалося набрати 7,5 очок з 9 можливих. По сім очок набрали Юрій Вовк зі Львова та харків’янин Владислав Бахматський. Вони стали другими та третіми відповідно. Що цікаво, Владиславові Бахматському вдалося випередити чимало відомих гросмейстерів з вищим від нього рейтингом.

«Про турнір можу сказати лише найкращі слова, - каже переможець Сергій Овсієвич. – в Україні граю дуже рідко, оскільки тут не так часто відбуваються подібні турніри, який був організований у Львові. За своїм рівнем він лише поступається чемпіонату України. Склад учасників та його організація була на відповідному рівні. Щодо своїх партій, то можна сказати, що граю уже на «старому багажі». Шахами займаються уже понад 30 років, тому вже довелося і не тільки пограти на різних турнірах, в тому числі і за кордоном, а й виховати своїх вихованців. 7,5 очок – хороший результат, своєю грою залишився задоволеним».

Призерами за категоріями стали:
Основна категорія:
1. Овсієвич Сергій (Мукачево)
2. Вовк Юрій (Львів)
3. Бахмацький Владислав (Харків)

Жінки:
1. Барчук Ірина (Херсон)
2. Рахмангулова Анастасія (Київ)
3. Гризлова Софія (Чорноморськ)

Шахісти з рейтингом менше 2000
1. Дідух Ігор (Львів)
2. Цвєтаєв Михайло (Херсон)
3. Наумович Ярослав (Мінськ)

Ветерани та шахісти з особливими потребами:
1. Колпаков Владислав (Львів)
2. Бондарець Вадим (Львів)
3. Хазанкін Мойсей (Одеса)

Шаховий фестиваль, який відбувається в рамках програми «Відкриті Кубки Львова» триватиме й надалі. Сьогодні, 21 серпня, стартував шаховий турнір категорії Б «Галицька Здоба Опен». Міжнародний шаховий фестиваль триватиме у нашому місті до 26 серпня.

З усіма результати міжнародного турніру «Банк Львів Опен»  можна ознайомитися за ЦИМ посиланням. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ