Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Шахта «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» продовжує горіти

У зв’язку з погіршенням ситуації на аварійній ділянці шахти «Межирічанська» ДП«Львіввугілля» ведення робіт з відновлення головного північного вентиляційного штреку призупинено 6 січня посадовими особами Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості. Про це повідомила прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області.

Ще 29 грудня 2011р. у місці проведення робіт з відновлення головного північного вентиляційного штреку з’явилася задимленість, різко підвищилася температура повітря, а його параметри відхилилися від допустимих норм.

На технічній нараді, що відбулася на шахті за участю представниківЦентрального штабу ДВГРС, фахівці НДІГС «Респіратор» запропонували ряд заходів для стабілізації рудникової атмосфери на аварійній ділянці. Проте вжиті гірничорятувальниками та працівниками шахти заходи не дозволили ліквідувати аварійну ситуацію. У відібраних з аварійної ділянки пробах повітря зафіксовано високу концентрацію шкідливих газів – оксиду вуглецю (СО), вуглекислого газу (СО2), а також водню (H2), що свідчить про займання вугільного пласта. Тому було прийнято оперативне рішення про зведення вибухостійкої ізолюючої перемички №25. Станом на 10 січня спорудження перемички №25 завершене, розглядається питання зведення ще двох додаткових перемичок.

На даний час на шахті працює одна вуглевидобувна дільниця, однак якщо стабілізувати наявну ситуацію не вдасться і не буде відповідного висновку НДІГС «Респіратор», гірничі роботи на шахті «Межирічанська» доведеться зупинити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ